Сърцето на Трансилвания - 4 Days

Сибиу – Алба Юлия – Солна мина Турда – Замъка Хуняди – Сигишоара – Брашов

Дати: 11.06.2022 – 14.06.2022

Цена: 289,00 лв

Описание

Четири дневна автобусна екскурзия с посещение на изключителни забележителности в Румъния.

Програма

Day 1
Ден първи

Отпътуване от София към Румъния. Преминаване през българо-румънската граница по Дунав мост – Русе в посока Сибиу.
По време на нашето пътуване ще спрем да разгледаме една от старите столици на княжество Влахия – Куртя де Арджеш. В градчето има над 20 църкви и манастири. Куртя де Арджеш в превод означава Дворец над река Арджеш. За миналото величие на града напомнят най-вече манастирът “Куртя Де Арджеш” в покрайнините и Княжеската църква „Свети Николай“. Това е най-старата запазена църква във Влахия.
Продължаваме на север. Само на около 30 км от старата влашка столица се намират останките от величествена крепост, наречена Поенари. Крепостта е разположена върху хълм на границата между Влахия и Трансилвания. Самият Влад Цепеш харесва крепостта и влага много усилия в реконструкцията ѝ. Построена през XIII век, Поенари остава в историята като “истинския замък на Дракула”, тъй като самият той прави мястото една от най-важните крепости за отбрана срещу враговете му.
Отпътуване за град Сибиу. “Сърцето на Трансилвания”, както румънците наричат Сибиу, е град с изключително добре запазено културно наследство. Атмосферата на Саксонска Трансилвания, силното германско влияние и запазеният дух на Средновековна Европа му извоюват мястото на Европейска културна столица през 2007 г. и го правят един от най-посещаваните и привлекателни градове през ХХ век.
Настаняване в хотел 3* в района на Сибиу.
Нощувка.

Day 2
Ден втори

Закуска.
Свободно време или по желание, с допълнително заплащане – целодневна екскурзия до Алба Юлия и солна мина „Турда“.
Град Алба Юлия е голям културен и исторически център в Румъния, разположен на бреговете на река Муреш. Градът се свързва с две от най-важните събития в историята на страната – официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава – крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града – цитаделата „Алба Каролина“от XVIII век, уникална със своите шест порти; католическата катедрала „Св. Михаил“; Катедралата за коронация; Националния музей на съединението; библиотеката; руините на княжеския двор от XVI век.
Отпътуване за солна мина „Турда“. В наши дни солна мина „Турда“ е превърната във впечатляващ Музей на солта и минното дело в Трансилвания – несравнима туристическа атракция, която всяка година привлича хиляди посетители и гости на Румъния. В мината могат да се наблюдават всички цветове на солта – от графитно сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, най-различни съоръжения за добив и транспортиране на сол. Едни от най-впечатляващите галерии са галерия „Рудолф”, където се намират различни увеселителни атракции, и галерия „Терезия”, в която се намира Езерото с лодки, които посетителите на мината могат да наемат, за да си направят разходка в соленото езеро.
Завръщане в хотела.
Нощувка.
По желание с допълнително доплащане – вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили).

Day 3
Ден трети

Закуска.
Отпътуваме към замъка Хунедоара или известен още като замъка Хуняди (заплаща се входен билет). Замъкът е известен още и под името „Замъка на Корвините“, тъй като през XV век по време на своето управление унгарският крал Матиаш Корвин е пребивавал там. Историята за фамилията на Корвините и за името на замъка е свързана с легендата за гарвана и кралския пръстен на унгарския пълководец Янош Хуняди. Внушителната дворцова постройка, съчетаваща типично готическия архитектурен стил с ренесансови елементи, е обявена за най-красивия дворцов комплекс в Румъния и влиза в списък за “10-те приказни дестинации в Европа”. Както всеки замък и този си има своята легенда. Историята е свързана със седемте години, които Дракула прекарва в тъмницата му.
Връщане в град Сибиу. Туристическа програма в града, известен с немското си име Херманщадт – включва разглеждането на крепостните стени, Големия площад и Малкия площад, където са разположени основните туристически обекти на града – зала “Талия”, площад “Шилер”, музеят “Брюкентал” (Синята къща), католическата църква “Св. Троица”, Часовниковата кула, известна още като “Кулата на съвета”, Люксембургската къща, Мостът на лъжите, Музеят на фармацията, Евангелистката църква, Православната катедрала – построена по подобие на църквата “Св. София” в Истанбул.
Отпътуване за Сигишоара – родния град на княз Влад Дракула.
Възможност за вечеря.
Нощувка.

Day 4
Ден четвърти

Закуска.
Сгушен в една от най-живописните хълмисто-планински местности на Карпатите, Сигишоара очарова своите гости със средновековната си архитектура, тесните криволичещи улички и малките кафенета и ресторантчета, скрити в старите сгради на града. Неслучайно старата част на града е част от Световното културното наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод, която включва разглеждане на историческия център на града – централния площад, къщата на Влад Дракула, Часовниковата кула, Покритите стълби, Църквата на хълма (входната такса се заплаща), крепостните стени.
Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа обиколка на Брашов – общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай” и Музея на румънското училище. Ще преминем покрай Синегогата и най-тясната уличка или “Въжената уличка”. Свободно време.
Отпътуване за България.

Цена 289,00 лв

Цената включва

 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3 * в/около Сибиу;
 • Една нощувка със закуска в хотел 2/3 * в/около Сигишоара;
 • Пешеходна обиколка на Куртя де Арджеш и крепостта Поенари;
 • Пешеходна обиколка на Сибиу;
 • Пешеходна обиколка на Сигишоара;
 • Пешеходна обиколка на Брашов;
 • Екскурзоводско обслужване по програмата;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.)

Цената не включва

 • Екскурзия до Алба Юлия и солна мина "Турда" – 35 евро (включва входните такси на посещаваните обекти; заявява се в офиса при записване; осъществява се при минимум 20 заявили);
 • Екскурзия до замъка "Хунедоара" - 30 евро (включва входните такси на посещаваните обекти; заявява се в офиса при записване; осъществява се при минимум 20 заявили);
 • Вечеря в традиционен ресторант (супа или салата, основно ястие, десерт, вода и чаша вино), осъществява се при минимум 20 туриста, цена 28 евро;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • ‐ Музеи в Сибиу:
 • ‐ Музей Брюкентал:
 • ‐ Галерия на европейско изкуство- 20 леи;
 • ‐ Галерия на румънско изкуство - 12 леи;
 • ‐ Исторически музей - 20 леи;
 • ‐ Музей на фармацията 10 леи;
 • Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;

You can send your enquiry via the form below.

Сърцето на Трансилвания
From лв.289.00
per Adult

Инфо

 • Комфортен лицензиран автобус
 • Хотели 3 звезди
 • Закуска включени в цената
 • Екскурзоводско обслужване

Лято 2022

Ранни записвания за Лято 2022.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!