Спа-уикенд в Лутраки Позар

2 Days

Спа-уикенд в Лутраки Позар

Дати: 12.08-13.08..2023

Цена: 199,00 лв.

Телефон за резервации: 0887527779 или 0876548806

Описание

Двудневна автобусна екскурзия до курорта Лутраки Позар, с посещение на топлите басейни по река Топлица (Агиос Николаос).

Спа-уикенд в Лутраки Позар -природен феномен, който ще ви позволи да се отпуснете в горещ минерален извор насред широколистна гора, като само на метри от вас тече буйна река с леденостудена вода.

Програма

Ден 1 :

Тръгване в 7.30 отАл.Невски по посока: Благоевград, Петрич, ГКПП Кулата,Солун, Лутраки Позар.
Още от най-древни времена тези минерални извори насред гората са били посещавани от древните гърци. Те са си правели вани от речни камъчета, като за всеки посетител е имало отделна вана. Представете си картината: река с леденостудени води, а до нея минерален извор с температура 37 градуса и естествени балончета като в джакузи.
Полезните свойства на изворите били позабравени с вековете, докато през 1847 г. в Италия било официално обявено, че водата е терапевтична. Новината от Ботуша накарала много гърци да се заселят около изворите и да създадат днешния град Лутраки. През 1928 г. мощно земетресение изравнява града със земята, но гърците не се предават лесно. Те изграждат града си наново, като с част от строителния материал от разрушените къщи „завземат“ част от морето и създават там огромен парк. Днес освен естествените басейни, има и изградени закрити басейни с топла и студена вода, както и спа центрове.
Към 13.30 групата ще пристигне в курорта Лутраки Позар и ще бъде настанена в хотел или в избрана къща за гости.Следва свободно време. Туристите могат да посетят топлите басейни по река Топлица/ Агиос Николаос. Реката тече наполовина студена – наполовина гореща – 37 градуса и този феномен заедно с красивата широколистна гора на планината Каймакчалан правят мястото уникално.
Нощувка в хотела.

Ден 2 :

След закуска туристите имат свободно време до 14.00, за да посетят местния храм “Свети Йоан Кръстител” и топлите извори по реката.
14.00 – отпътуване за България, като при завръщането групата ще разгледа град Солун . Бялата кула, паметникът на Александър Македонски, Триумфалната арка, църквата Св. Димитър, Крепостната стена, Солунският пазар и др. Свободно време.
Пристигане в София – вечерта.

Цена от 199,00 лв

Цената включва

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 1 нощувка със закуска .
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро на ЗД Евроинс
  • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

Цената не включва

  • Пътни такси 10 евро
  • Разходи от личен характер

Можете да изпратите запитването си чрез формуляра по-долу.

Спа-уикенд в Лутраки Позар
От лв.199.00
/ Възрастен

Инфо

  • Комфортен лицензиран автобус
  • Хотел категория 3 звезди
  • Закуска включена в цената
  • Екскурзоводско обслужване

Лято 2023

Ранни записвания за Лято 2023.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!