Непознатата черноморска Турция - 6 Days

Rating: 5 out of 5.

Нова Дата 21.07.2021

Шест дневна екскурзия по маршрут София – Пловдив – Хасково – Кап. Андреево – Полонезкьой – Шиле – Ава – Амасра – Сафранболу – Истанбул – Одрин – София.

Шест дни с четири нощувки (нощен преход).

Цена: 455,00 лв

Акценти от програмата:

Полонезкьой – чудно място, в превод означава „селото на поляците“, с много интересна история, сега се обитава от заможни хора, които живеят в малкото останали дървени къщи, създадени по европейски стил. Привлича посетители с огромна зелена шир, която е определена за първия национален парк на Истанбул. Амасра – Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори.

Сафранболу – Място, обладано от красота и спокойствие, място, което пречиства душата…***Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО. Уникално! Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души . Ще почуствате, че ходите във въздуха.

Описание

Разглеждане на селцето Полонезкьой основано през средата на 19 век.

Разходка в Шиле.

Посещение на местността Килимли /фотопауза/.

Разходка в гр. Ава Разходка в Амасра Византийската църква в град Амасра Разглеждане на крепостта Амасра Посещение на чаршията Чекиджилер.

Разходка в Сафранболу, самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.

Посещение на кристалната стъклена тераса /CAM SEIYR/ Посещение на етнографското селище Юрук.

Маршрут

Day 1
Ден първи

21.00 Отпътуване от София.
Нощен преход по маршрут ГКПП Кап. Андреево – Полонезкьой – Шиле.

Day 2
Ден втори

Рано сутринта кратка спирка в селцето Полонезкьой, на азиатския бряг което е основано от полски емигранти през средата на 19 в. Селото е с автентични полски къщи и разположено сред красиви гори. Престой около 1 час ,за разходка и възможност за закуска. Тръгване към черноморския град Шиле – разположен на източния черноморски бряг на входа на Босфора. Околията Шиле има около 90 км крайбрежие с прекрасни плажове, хотели, заведения Има и няколко малки острова, на един от които има останки от стара крепост. Сред местните забележителности са и дрехите от памук „шиле бези” произвеждани тук. Продължаване към град Ава – с дадености като прекрасен плаж, чиста вода, липса на промишлени замърсители. Градът се намира между две реки – Гьоксу и Йешилчай. В близост се намират и интересни скални образувания – местността Килимли. Фотопауза. Пристигане в Ава, по желание разходка с моторни корабчета по реката Карасу (Всяка лодка събира 10 човека и разходката е 1 час).
Вечеря и нощувка.

Day 3
Ден трети

След закуска тръгване за Амасра – живописно градче, които се състои от две части – континентална и островна, свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наричана Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа, градчето е заобиколено от високи скалисти планини, покрити с борови гори. Амасра е един гигантски музей на открито с паметници от Римската империя, Византия и Османската империя. Изцяло запазена е Византийската църква в града. Още забележителности са крепостта Амасра, морския фар, чаршията на дърворезбарите, плачещото дарво. Ориенталска атракция е и чаршията Чекиджилер. В града изобилстват също така магазини за сувенири и рибни ресторанти.
Вечеря и нощувка.

Day 4
Ден четвърти

След закуска отпътуване за Сафранболу – включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя почивка на кристалната стъклена тераса за снимки. Сафранболу – името на града идва от растението шафран, което се е отглеждало тук в огромни количества. Следва пешеходен тур – тук има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии. Известни са етнографските къщи от 18-19 век. Историческата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Свободно време за разходка из сергиите в града предлагащи тъкани кърпи, бродерия, билки и местни сладкиши. Следва посещение на тепето Хъдърлък където се предлага чай от шафран. Посещение на етнографското селище Юрук.
Вечеря и нощувка.

Day 5
Ден пети

След закуска отпътуване към Истанбул – великолепният мегаполис, разположен на два континента. Пристигане и настаняване в хотела. По желание обиколка на града. Нощувка.

Day 6
Ден шести

Туристическа програма по желание:Обиколка на Истанбул, Разходка с корабче по Босфора, Посещение на двореца Долмабахче. Отпътуване към Одрин. Кратка спирка и свободно време.
Продължаване за България.

Цена 455,00 лв

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Шиле.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Амасра.
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу.
 • 1 нощувка със закуска в Истанбул.
 • Разглеждане на селцето Полонезкьой основано през средата на 19 век.
 • Разходка в Шиле
 • Посещение на местността Килимли /фотопауза/.
 • Разходка в гр. Ава Разходка в Амасра. Византийската църква в град Амасра. Разглеждане на крепостта Амасра. Посещение на чаршията Чекиджилер.
 • Разходка в Сафранболу, самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.
 • Посещение на кристалната стъклена тераса /CAM SEIYR/ Посещение на етнографското селище Юрук.
 • Пътни и магистрални такси.
 • Богата туристическа програма по описания маршрут.
 • Напитки по време на вечерите
 • Разходка с моторни корабчета по реката Карасу – 15 евро.
 • Панорамна обиколка на Истанбул – 15 евро.
 • Разходка с корабче по Босфора – 20 евро .
 • Посещение на двореца Долмабахче с вкл. входна такса – 25 евро.
 • Вход за Стъклената тераса – 2 тур. лири.
 • Лични разходи.

You can send your enquiry via the form below.

Непознатата черноморска Турция
From лв.455.00
per Adult

Инфо

 • Комфортен лицензиран автобус
 • 35-50
 • Екскурзоводско обслужване
 • Автобусна екскурзия
 • Закуски и вечери включени в цената.

Лято 2022

Ранни записвания за Лято 2022.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!