Круиз по Нил, Египет – Кайро, Хургада от София с вътрешен полет 26.03.2022

8 Days

Имаме удоволствието да ви представим една от партньорските ни програми „Опознай Египет пролет 2022“

Завладяващо пътешествие сред величествен блясък, през магическа, мистична и вълшебна земя с круиз по река Нил.

Пътувайте по Нил и изследвайте мистериите на 7000-годишната история на древен Египет. Вълнуваща възможност да посетите всички важни исторически места и грандиозни храмове по Нил, да изследвате мистериите на фараоните и да се насладите на спокойно плаване с луксозен 5* круизен кораб.

Круиз по Нил – Кайро и Хургада с вътрешен полет 26.03.2022 от София 7 нощувки  905  евро на човек

 • 2 нощувки в Кайро при програма с върешен полет
 • 3 нощувки на борда на 5* круизен кораб от Асуан до Луксор
 • 2 нощувки в Хургада
 • Луксозни кораби на реномираната круизна компания Grand Cruises;
 • Изхранване на пълнен пансион на борда на кораба;
 • Настаняване в 5* ол инклузив хотел в Хургада;
 • Настаняване в 5* хотел в Кайро със закуска и вечеря на круиз по Нил в Кайро
 • Нощувка в спален вагон във влака – Кайро/Асуан със закуска и вечеря или вътрешен полет Кайро – Асуан
 • Включена богата културно-историческа програма на български език;
 • Обслужване на място от представител на фирмата на български език по време на целия престой;

Обиколките с круиз по Нил ще ви дадат възможност да посетите храма Карнак, храма Луксор, Долината на царете, храма на Хатшепсут. Еднодневна обиколка до Едфу и Ком Омбо ще ви позволи да разгледате храма Ком Омбо и храма на Хорус в Едфу, посещение на Асуанския висок язовир, Незавършения обелиск и храма на Фила, Великия храм на Абу Симбел на великият фараон крал Рамзес I. Посещение на Нубийско селище.

Какво ще видите по време на круиза (включено в цената):

 • Посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро / включен обяд, трансфери, входни такси.
 • Вечерен круиз по река Нил в Кайро с вечеря и ориенталско шоу
 • Храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан
 • Храмовете в Ком Омбо и Едфу
 • Храмовете в Луксор и Карнак
 • Долината на царете и храма на Хатшепсут

Опции срещу допълнително заплащане:

 • Допълнителна екскурзия до Абу Симбел
 • Посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище
 • Разходка с балон над западния бряг на река Нил
 • Сити тур на Кайро

Цени по програмата:

Круиз по Нил с вътрешен полет ALL INCLUSIVE / STANDARD ROOM

STANDARD ROOMвъзр в двойна стая1 възр1 възр + дете (0.00-1.99)1 възр + дете (2.00-5.99)1 възр + дете (6.00-11.99)2 възр2 възр + дете (0.00-1.99)2 възр + дете (2.00-5.99)2 възр + дете (6.00-11.99)3 възр2 възр + 2 деца (2.00-5.99)
26.03.202217682106220430663205353736344497463653055457
Цените са на пакетни, за целия престой, в български лева

Описание

Пътниците, които пристигат в Египет, се допускат на територията на страната, при представянето на:

1)    Сертификат с негативен резултат от PCR изследване за COVID-19, направено в страната на отпътуване до 72 часа преди времето на излитане на директния им полет до Египет.

2)   Считано от 24.06.2021 г. пътниците, които представят сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, с валиден QR-код, се освобождават от изискването за представяне на PCR тест при влизане в страната. Деца до 11.99 г също са освободени от изискването за PCR тест.

От 01.05.2021 в България се влиза след предстаяне на: ваксинационен сертификат или PCR тест или антигенен тест или документ /положителен тест/ за преболедували COVID-19.

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

Туроператорът предоставя ваучер за PCR тест при отпътуване от България на стойност 50 лева

Програма

26.03.2022 Кайрo

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 08:30 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Кайро в 11:00 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Свободно време.

Възможност за включване в допълнителна екскурзия (с предварителна заявка и срещу доп.заплащане) Сити тур - посещение на космополитния район Замалек. Манхатън на Кайро, най-желано място за живеене. Територия на чуждестранни дипломати, колониални величия и представители на аристокрацията. Замалек може да се похвали и със своя център по изкуствата „Ахенатен” – държавен културен комплекс от галерии, дом на сменящи се експозиции. Замалек не може да лиши любителите на шопинга от удоволствието да пазаруват. Улица Бразил е богата на бутикови магазинчета, както и такива за антикварни стоки, а също и галерии. Впечатляваща е и Рибната градина, която е малък живописен рай с изкуствени пещери и аквариуми, която едно време е била част от градините на двореца Гезира. Посещение на стария град и разходка по алеята край Нил и двореца Асади. Връщане в хотела.

Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу. Трансфер до хотела. Нощувка.

27.03.2022 Кайро

Закуска. Освобождаване на хотела. Следва туристическа програма и обиколка на Пирамидите в Гиза и Египетския музей. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. Посещение на Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Нощувка в хотела.

28.03.2022 Кайро - Асуан с вътрешен полет

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Кайро. Полет за Асуан.

След пристигане в Асуан следва туристическа програма в района на Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Обяд. Туристическата обиколка продължава с разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз.Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Следва посещение на недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито.

Възможност за допълнителна екскурзия с посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Връщане обратно на кораба с мотната лодка.

Трансфер до круизния кораб. Вечеря на борда на кораба и нощувка на кораба в Асуан.

Връщане на борда на кораба. Нощувка в Луксор.

29.03.2022 Едфу- Ком Омбо

Закуска. Възможност за включване в допълнителна екскурзия (с предварителна заявка и срещу доп.заплащане) до храма Абу Симбел - Храмът на Рамзес II и Нифертити. Част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО, той е издигнат през XIII в.пр.Хр. Невероятеният комплекс се състои два храма – Голям, посветен на бога-слънце Ра и на боговете Хор и Птах. Той се смята за най-големия и най-красивия храм от времето на Рамзес II и за един от най-красивите египетски храмове В близост до него се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Комплексът е с изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща.

Отплаване в посока Едфу. Посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Вероятният период на строежа му е при Птолемеите между 237 и 57 пр. Хр. Надписите върху стените му предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко-римския период в Древен Египет. Връщане на борда на кораба. Обяд. Отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хароерис – бог на соколите.

Връщане на борда на кораба. Отплаване за Луксор. Вечеря. Нощувка на борда на кораба.

30.03.2022 Луксор

Закуска. Туристическа програма по източното крайбрежие на Нил с посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Обяд. Свободно време на кораба. Вечеря. Нощувка в Луксор.

33.03.2022 Луксор - Хургада

Закуска. Отпътуване към западния бряг на Нил. Посещение на комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство. Разглеждане на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Разположени са в Тиванския некропол, близо до днешния град Луксор. По желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия).

Освобождаване на каютите. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане вечерта в Хургада. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

01.04.2022 Хургада

Свободно време за плаж и почивка в Хургада.

02.04.2022 Хургада – София

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 16:00 ч. с директен чартърен полет. Кацане на летище София в 18:30 ч.

Цени от 1770 лв

Цената включва

 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Изпращане на летището от представител на TO
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Чартърен полет София - Кайро / Хургада - София
 • Вътрешен полет Кайро - Асуан
 • 2 нощувки в Кайро със закуска в хотел SONESTA 5* Cairo или подобен
 • Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор на компанията "Grand Sun Cruises"
 • 2 нощувки на база all inclusive в хотел PYRAMISA BEACH RESORT 5* / AMARINA ABU SOMA RESORT 5*/ CARIBBEAN 5* (или подобен) в Хургада
 • Описаната туристическа програма - храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан, храмовете в Ком Омбо и Едфу; храмовете в Луксор и Карнак; Долината на царете и храма на Хатшепсут
 • Посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро / включен обяд, трансфери, входни такси /
 • Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии на български език
 • Ваучер за PCR тест при отпътуване от България на стойност 50 лева

Цената не включва

 • Такса гориво (виж забележката по- долу)
 • Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 360 EGP)
 • Напитки на борда на круизния кораб
 • Бакшиш за целия престой (заплаща се задължително на място)
 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
 • Допълнителна екскурзия до Абу Симбел, посещение на Нубийско селище, полет с балон в Луксор и екскурзиите в Хургада

Информация за основната и допълнителни услуги

Условия и Срокове за плащане

1. Плащания:
1.1 Депозит в размер на 25 евро на възрастен.
1.2 Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка.
2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 25 евро на възрастен.
2.3 При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.
2.4 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка „Отмяна на пътуване“.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ЛЯТО 2021 НАПРАВЕНИ ОТ 16.02.2022:

30 % депозит от общата цена на туристическия пакет – при записване, с изключение на текущите кампании.
Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване и плащане при стандартни цени:

30 % депозит от общата цена на туристическия пакет – при записване.
Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Условия за пътуване

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Визов режим: Има
Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
Такса гориво:
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Кайро – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z – средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Кайро, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Кайро-София.
Права на потребителите:

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по – късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия

Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „КОРИС БЪЛГАРИЯ“ ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена, различни от стандартните стаи. Те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; Hight class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Полетна информация

Заминаване: VBB6011 08:30 София – 11:00 Кайро
Връщане: VBB6010 16:00 Хургада – 18:30 София
Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул.“Шипченски проход“ №63
Авиокомпания: ALK Airlines

Можете да изпратите запитването си чрез формуляра по-долу.

Круиз по Нил, Египет – Кайро, Хургада от София с вътрешен полет 26.03.2022

Trip Facts

 • Пътуване със самолет
 • Хотели 5 звезди
 • 2 х All Inclusive
 • Екскурзоводско обслужване

Лято 2023

Ранни записвания за Лято 2023.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!