Екскурзия до Яш и манастирите в Буковина

3 Days

Три дневна автобусна екскурзия.

10% отстъпка при пълно авансово плащане.

Дати:

29.05.2021-31.05.2021

01.10.2021-03.10.2021

Описание

Автобусна екскурзия до гр. Яш в Румъния, впечатляващ с изящество и с известните си традиционни фестивали на националните си носии.

 

Програма

Отпътуване от град София - нощен преход .
Пристигане в град Яш -туристическа програма .
Участие в Светата литургия. Поклонение пред мощите на „Св. Петка Българска“в Митрополитския катедрален храм църквата ” , най голяма църква в Румъния построена в 1887 година.
Разглеждане на забележителните сгради в Яш- Сградата на общината – палат Розновану построена 1832 год., Сградата на Национален театър – първия театър в Румъния /сградата датира от 1890 г./, Сградата на Grand Hotel Train- исторически луксозен хотел, построен през 1882 г. от Густав Айфел, обновения Дворец на културата.
Отпътуване за град Търгу Нямц.
Настаняване в хотела.
Посещение на манастира Нямц -най-големия в района, свързан с българската история, създаден от български монаси, а един от първите игумени тук е бил Григорий Цамблак. В днешния си вид манастирът е построен от молдовския княз Стефан Велики (Щефан чел Маре, управлявал между 1457-1504 г, многократно воювал успешно с турците и построил над 44 църкви, манастири и крепости).
Нощувка.

Отпътуване за град Пятра Нямц - разглеждане на крепостта Нямц - един от най-важните средновековни паметници в Румъния и символ на най-славния период на Молдова под управлението на Стефан чел Маре. Строежът е част от висока укрепителна система, в края на XIV век, за да се изправи пред османските атаки и е признат за важен исторически паметник. Разположен в планински район с красиви пейзажи, крепостта Нямц е свидетел на векове на буйна история.
По желание изкачване с Телегондола за да се насладите на гледките, откриващи се от панорамата на планината Козла с надморска височина 650м. Свободно време в Пятря Нямц с разглеждане на Археологически музей, Неолитен музей представящ неолитна култура, която процъфтява в периода 5500-2750 г.пр.н.е. на територията на днешна Румъния, Молдова и Украйна. Най-голямата мистерия на тази цивилизация е фактът, че на всеки 60-80 години те изгаряли селищата си и изграждали нови върху руините, Църквата "Рождество на свети Йоан Кръстител", Кулата на Стефан чел Маре. Отпътуване за Яш. Свободно време.
Нощувка.

Посещение манастир Галата от 1594 година - намиращ се на върха на хълма "Галата". Църквата, заобиколена от стени с вратички и снабдена с камбанария на входа, прилича на крепост, която често служи като място за защита и понякога като царска резиденция. В близост до църквата на хълма има места, които осигуряват панорамна гледка към града. Манастира е кръстен на квартал в Константинопол.
Отпътуване за България.

Цена 280,00 лв

Цената включва

 • Транспорт с комфортен автобус
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

 • Входните такси за посещаванине обекти (около 50 леи общо)
 • Мед застраховка – 8,00 лв за лица над 70г

Можете да изпратите запитването си чрез формуляра по-долу.

Екскурзия до Яш и манастирите в Буковина
10% Отстъпка
От лв.280.00 лв.252.00
/ Възрастен

Инфо

 • Комфортен лицензиран автобус
 • 35-50
 • Хотел категория 3 звезди
 • Екскурзоводско обслужване
 • Автобусна екскурзия
 • Закуска включена в цената

Лято 2023

Ранни записвания за Лято 2023.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!