Екскурзия до родното място на Пинокио - 8 Days

Цена – 629 лв

Дати:

 • 27.05.2021г
 • 22.06.2021г
 • 3.09.2021г

Описание

Автобусна екскурзия по маршрут:

София- Болоня-Колоди-Пиза- Вираджио- Флоренция- Монтекатини Терме-Венеция-Любляна -София

Продължителност:

8 дни – 6 нощувки

Програма

Day 1
Ден първи

Отпътуване от площад Ал. Невски – нощен преход по маршрут: София – Загреб- Болоня.

Day 2
Ден втори

Пристигане в един от най -красивите и богати градове – Болоня .

Пешеходна разходка в Болоня . Отправяме се към двете кули Гаризенда и Азинели – известни като кулите на Болоня и са символът на града.
Кулата Азинели е отворена за посетители. Тесни, стръмни дървени стъпала ще ви изкачат до прекрасна гледка. Всички 498 стъпала си заслужават усилието за да видите града като на длан. След вдъховяващата гледка се отправяме към улица „Независимост“, която ще ни отведе направо в сърцето на града. Още в началото на улицата се намира една от най -старите градски порти – Порта Галиера. Следва Пиаца Маджоре -главният площад в Болоня .
Настаняване в хотела.
Нощувка.

Day 3
Ден трети

Закуска. Отпътуване за Колоди – родното място на Пинокио.

Колоди е разположен в италианския регион Тоскана .
Посещение на Парко ди Пинокио. Паркът разказва версията на Колоди за историята на Пинокио чрез скулптури, мозайки и куклени представления. Разполага с музей с продукти, свързани с Пинокио.
Другата голяма атракция на Колоди е Вила Гарцони от 17-ти век, която се намира от другата страна на улицата от парка Пинокио .
Стръмната наклонена земя около вилата предлага каскадна градина, обединяваща геометричната симетрия на Ренесанса с ефекти на барока. Градината съдържа и последния останал лабиринт сред вилите Lucchese.Отпътуване за Пиза .
Емблема на града е Наклонената кула в Пиза – кой не е чувал за нея! Наклонена е на югоизток под ъгъл от 5,5 градуса. Най-високата и точка е на 56,7 м. Кулата е едно от зданията на площад Пиаца дел Дуомо, известен още като Площад на чудесата. Там се намират още катедралата на Пиза , баптистерият (сграда за кръщение) и гробището (Camposanto Monumentale). След разходката се настаняваме в хотела.
Нощувка.

Day 4
Ден четвърти

Закуска. Отпътуване за Тосканското крайбрежие – Виареджо .
Свободен ден или възможност за допълнителна екскурзия до уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре , включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Вернаца, Монарола и Рио Маджоре с изключителни морски пейзажи.
Настаняване в хотела.
Нощувка .

Day 5
Ден пети

Заскуска.
Отпътуване за Монтакатини Терме.
Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. Първите балнеологични центрове са построени през 18-и век от великия херцог на Тоскана Леополд, син на австрийската императрица Мария Тереза. Те били „Тетучо“, „Реджина“ и „Леополдине“ и направили Монтекатини Терме известен из цяла Европа. „Тетучо“ и днес е най-популярния спа център в града. Възможност за посещение на пещерата Монсумано – в нея има горещи помещения с минерална вода, а в пещерата Джусти освен външен термален басейн, има пешеходни маршрути и различни видове спа процедури.
Настаняване в хотела.
Нощувка.

Day 6
Ден шести

Закуска. Възможност за качване с фуникуляр до Монтекатини Алто (билетът за фуникуляра, който струва около 7 евро, не е включен в цената и се заплаща на място). Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма във Флоренция: художествената галерия Уфици; църквата „Санта Кроче“ , където се намира гробът на Микеланджело; площад „Синьория“, където са разположени Палацо векио, лоджия дей Ланци и фонтана на Нептун. Продължаване към катедралата „Санта Мария дей Фиори“; кулата на Джото и Бабтистерията до моста над река Арно „Понте Векио“ и двореца „Пити”. Отпътуване за Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция . Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод, площад Сан Марко ,Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Свободно време или по желание посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., Свободно време.
Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

Day 7

Закуска. Отпътуване за Любляна .
Любляна е Прага в умален вид като изключим тълпите от туристи. Наравно с това, че е най-големият и известен град в Словения, това очарователно място е изключително чисто и потънало в зеленина райско кътче.
Свободно време в Любляна или по желание и предварителна заявка – целодневна екскурзия до замъка Предяма и пещерата Постойна. Постойна е пещерата с най-дълга благоустроена част в света (около 5 км). Обиколката й включва разходка с влакче и възможност да зърнете ендемичния вид пещерен протей. Предяма е живописна крепост на над осем века – единственият запазен пещерен замък в Европа. Връщане в Любляна.
Нощувка.

Day 8
Ден осми

Закуска.
Отпътуване за София.

Цена 629,00 лв

Цената включва

 • Транспорт
 • 6 нощувки
 • 6 закуски
 • Застраховка
 • Екскурзовод

Цената не включва

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Разходи от личен характер

You can send your enquiry via the form below.

Екскурзия до родното място на Пинокио
From лв.629.00
per Adult

Инфо

 • Комфортен лицензиран автобус
 • 35-50
 • Екскурзоводско обслужване
 • Автобусна екскурзия
 • Закуска включени в цената

Лято 2021

Ваканционни имоти в близост до морския бряг

Абонирайте се за нашия бюлетин

error: Content is protected !!