Екскурзия до Грузия

14 Дни

Нова дата: 01.10.2022

Травел Дрийм , ви кани да бъдете главни герой  в най -вълшебната дванадесет дневна  приказка .

Грузия – там където реалността е по – пищна от въображението.

„Източна загадка и западна елегантност“

Запитвания и резервации може да направите през контактната форма или на телефон  0887527779

Възползвайте се от възможността за отстъпка до 10% от цената, при авансово плащане до 15.09.2022.

Минимален депозит 15% от крайната цена.

Описание

Двуседмична автобусна програма.

Начална дата 01.10.2022.

Нова цена от 1990,00лв., включваща 12 нощувки със закуски и вечери, лицензиран турски екскурзовод на български език придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти, лицензиран грузински екскурзовод на руски език придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти.

Необходими документи за записване:
– Внесен депозит 45% от пакетната цена
– Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане.

Визови изисквания: Турция и Грузия се посещават от български граждани без виза.

Резервации:

депозит – 45% от основната цена; доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Намаления за ранни плащания:

 • 10% отстъпка при 100% депозит преди 15.09.2022,
 • 5% отстъпка при 50% депозит преди 15.09.2022,
 • 3% отстъпка при 15% депозит преди 15.09.2022

Програма

Отпътуване от София -нощен преход ,по маршрут -София -Истанбул-Сакария .
Пристигане в Сакария. Настаняване в хотела. Туристическа програма в града.
Посещение на историческия музей, продължаваме пътя си към Ормания. Проектът ORMANYA Wildlife Park, който беше открит след повече от 10 години изследвания и планиране, стартира през 2014 г. Организиран под отговорността и координацията на Министерството на културата и социалните въпроси на Столичната община Kocaeli и се разпростира на площ от 4 хиляди декара с естествената си среда, паркът на дивата природа ORMANYA е третият и най-големият природен хабитат в света. В зоопарка може да видим над 800 вида животни Продължаваме до "Hobit evler " Районът в рамките на 5 декара включва горски къщи, воденица, езерца и естествени пътища. Хобитските къщи, които бяха направени по време на снимките на филма „Страната на мечтите Гамоня”, който съдържа елементи от местна продукция, фантазия и забавление, са една от най-интересните точки на посетителите в Ормания. Хобитовите къщи са построени през 2018г. с идеята да се създаде нова зона за отдих в гората, без да се навреди на природата. Посетителите правят снимки пред къщите
След 30-минутното ни пътуване до гората, стигаме до крайбрежната ивица на езерото Сапанджа. Свободното време за желаещите могат да се разхождат по езерото, да карат морските велосипеди по езерото ,или да си починете в някое от кафенетата.

Сакария-Сафранболу-Кастамону-Синоп-Самсун

Закуска ,отпътуване за Сафранболу ,
уникален архитектурен резерват, включващ повече от 1000 недокоснати от времето къщи, кервансараи, хамами, джамии и чешми, построени преди 400 години + 200-годишна часовникова кула и слънчев часовник.
В списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1994 година.
Посещение на Кристалната тераса /CAM SEIYR/, която се намира в Каньона Токатлъ. Построена е над 80 метра височина, площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души.

Продължаваме към град Самсун – столица на турското Черноморие, откъдето започва национално-освободителната война 1919 г. Свободно време или пешеходна обиколка на Самсун – крайбрежната алея, бронзовите паметници на борците за свобода, алеята на славата, музея на Ататюрк, историческият кораб „Бандърма”.
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка .

Самсун-Орду-Гиресун-Трабзон-Ризе

Пристигане в Трабзон и отпътуване за манастира Сумела /70км/, разглеждане на манастир. Основан в чест на Дева Мария, византийският манастир Сумела се намира в красива хълмиста местност, скрит в пазвите на отвесна скала, от която се открива драматично красива гледка към околността. Извисяващ се на 1200 метра височина той е един от най-старите православни манастири в света и днес е популярна туристическа атракция. Отпътуване за Ризе - центъра на чаената индустрия в Турция. Туристическа програма в Ризе - разглеждане на центъра на града.
Настаняване в хотела. Вечеря.

Ризе-Батуми-Мартвилски каньон-Катуиси.

Закуска. Преминаване на турско-грузинската граница.
Грузия е държава, в която денят ви започва с усмивка и завършва с чаша вино. Едно посещение в Грузия е достатъчно, за да остави сърцето ви тук завинаги. Тук ще бъдете привлечени от зашеметяващите планински панорами на Казбеги, морските вълни на Аджария, гледка към Тбилиси от крепостта Нарикала, горещи хинкали с чаша "Хванчкара" и разбира се, дружелюбието на местните жители.
Отпътуване за Мартвилският каньон .
Каньонът Мартвили стана изключително популярен сред туристите през последните няколко години. Интересът към тази област е предизвикан от очарователен километров каньон с водопади и скорошни грандиозни находки на палеонтолози. Според официалните данни тук са открити следи от първобитен човек и праисторически животни, живели на земята преди 73 милиона години, както и оцелели следи от динозаври и техните вкаменени скелети.
Каньонът е възникнал благодарение на река Абаша, която е измила коритото си във варовикови скали. Общата му дължина е 2400 метра, дълбочина - 20-40 метра, ширина - 5-10 метра.
В средата на каньона има 25-метров водопад и няколко естествени „моста“.
Освен това тук са открити следи от обитаване на първобитни хора и праисторически животни, живели на земята преди повече от 70 милиона години.
Каньонът Мартвили се състои от две части: горна и долна, разделени една от друга с плитчина. В долната част на каньона има туристическа пътека с няколко платформи за наблюдение, а в горната можете да се возите на надуваема лодка.
Следва посещение на пещерата на Прометей.
Пещерата е сред най-популярните пещери в Грузия. Тя добива названието си от древните грузински легенди за Прометей, живял тук. Нейната дължина е над 11 км, има подземни реки и езера. Отворена е за посетители през 2011 г.
Отпътуване за град Кутаиси.
Настаняване в хотела. Вечеря .

Гори - Уплисцихе - Ананури - Гудаури.

Закуска. Отпътуване за град Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най - ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град продължаваме към крепостта „Ананури“ – голяма и добре запазена крепост, включена в списъка на ЮНЕСКО и разположена на някогашния грузински военен път, който минава през главния кавказки хребет и свързва Тбилиси с Владикавказ. Крепостта се издига на 794 м надморска височина и е била основно отбранително, укрепено съоръжение на местните владетели. Отпътуване за Казбеги – главен град на Хвей. Хвей е историко-географски район в Грузия, разположен върху северните склонове на планинската верига Голям Кавказ. Изкачване с джип до хълма край село Гергети, където се намира църквата „Света Троица“ от 14 в. Църквата е построена на 2170 м надморска височина, от където може да се види един от най-високите ледници в Кавказ – връх Казбек (5047 м). Отпътуване за Гудаури.
Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Мцхета - Сигнахи - Тбилиси.

Закуска. Отпътуване за Мцхета - древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Посещение на Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос.
Посещение на манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Отпътуване за Сигнахи - градът на любовта известен с едноименния си замък от 18 в., включен в списъка с най-големите и известни замъци в Грузия. Възможност за посещение на местна винарна и дегустация на различни видове вина.Отпътуване за столицата на Грузия - Тбилиси .
Грузинците казват: ако не сте били в Тбилиси, не сте виждали Грузия.
Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари, прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израснала грузинската столица.
Улиците в Тбилиси пазят любовната история на Александър Грибоедов и Нина Чавчавадзе, ехо от стъпките на Чайковски, Лермонтов и Маяковски.
Няма да пропуснем представлението в часовниковата кула на кукления театър Резо Габриадзе. Точно тук можете да изпиете чаша кафе в „Не плачи“! - Интериорът на кафенето е изцяло създаден от самия Резо Габриадзе, създателят на филмите „Не плачи!“, „Мимино“, „Изроди“, „Кин-дза-дза“.
Вечеря. Нощувка.

Боржоми - Вардзия

Закуска. Отпътуване за област Имерети. Пристигане в Боржоми.
Този спа курорт в планините на надморска височина 800 метра е известен със своята минерална вода. Местните санаториуми и хотели се считат за най-добрите в страната, а самите грузинци обичат да се отпускат тук.
Отпавяме се към Вардзия.
Вардзия не е единственият древен пещерен град, но може би най-зрелищният. Осем "етажа", около 600 пещери. Невероятно място, където хората са живели в продължение на много векове, криейки се от многобройни врагове.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Вардзия-Местия

Закуска. Отпътуване за Зугдиди – столицата на Мегрелия (името на провинцията е дублетно и може да бъде наричана Мингрелия), в превод от местния мегрелски език името на града означава „Голям хълм“.
Мегрелия е в центъра на древна Колхида – страната, към която се отправят аргонавтите, за да търсят Златното руно, но покрай всичко сторено от тях успяват да отведат и царската дъщеря – Медея . От XV в. историята на Мегрелия е свързана с княжеската фамилия Дадиани и днес край Зугдиди е запазен великолепният фамилен дворец, който след последната си реконструкция наподобява европейските дворци. Днес той е превърнат в музей, в който посетителите могат да видят сравнително точно запазен интериор от средата на XIX в. През 1866 г. След разглеждане на двореца се отправяме към Сванетия .
Тази област се намира в подножието на най-високите части на Кавказ и е на границата с Русия.
Пристигане в град Местия - той е в подножието на страховития Каваказ, днес е включил в себе си и няколко села, разположен покрай реките – градът е доста дълъг. В него са запазени много от прочутите „свански кули”. Строени, според различни изследователи, между IX и XIII в., тези кули придават още по-голямо величие на неповторимия пейзаж. Кулите са фамилни, високи около 20-30 м, като на ниските етажи са животните, на средното ниво са запасите с продукти за дългата зима или за някоя продължителна обсада, а на най-високите нива живее семейството. Кулите са използвани най-вече за отбрана, тъй като при сваните съществува родово деление и доскоро е съществувало и кръвното отмъщение, затрило от лицето на земята цели фамилии. Посещение на един от най-интересните музеи, който трябва да бъде посетен от всеки любител на средновековното изкуство. В него се съхраняват безценни образци на иконописта, металната пластика, дърворезбата и книжната миниатюра.
Вечеря. Нощувка

Местия - Батуми

Закуска. Отпътуване към морската столица на Грузия – Батуми, главен град на областта Аджария.
В близост до Батуми е крепостта Гонио, която е била център на римските легиони, разположени по Черноморието. В крепостта, която по-късно е владяна от византийци и генуезци, е имало римска баня и хиподрум.
Днес Батуми е един от най-модерните и богати градове в Грузия. В него на летен отдих идват гражданите на двете държави, владели някога града – Турция и Русия. В града има няколко модерни университета, разположени в още по-модерни сгради; има и няколко много интересни музея – на градския бит, на църковните изкуства и художествена галерия.
Панорамна обиколка на града.
Вечеря. Нощувка.

Батуми - Трабзон

Закуска. Отпътуване за Трабзон.
Посещение на Храмът „Св. София“- той е построен в периода 1238-1263 г. от Мануил І Комнин и има прекрасни фрески.
Най-важната историческа фигура в Турция е нейният първи президент Мустафа Кемал Ататюрк, който и до днес е дълбоко уважаван и уважаван от много жители на страната. Отправяме се към имението Ататюрк, което се намира в югозападната част на града. Това е триетажна сграда, заобиколена от цъфтящи градини. Структурата е построена в края на 19 - началото на 20 век. местен банкер в особен черноморски стил. През 1924 г. имението е представено като подарък на Ататюрк, който по това време за първи път посещава Трабзон.Днес къщата на първия президент на Турция е превърната в исторически музей, който излага паметни вещи и неща, свързани с Мустафа Кемал. В имението можете да разгледате по-скоро аскетични интериори, мебели, картини, снимки и прибори, както и да видите пишещата машина, за която Atatürk работи. През лятото е хубаво да се разхождате из цъфтящата градина, да седнете на пейка близо до бълбукащия фонтан и да се насладите на природата. Отправяме се към панорамната площадка Бозтепе.
На върха на Бозтепе има спретнато парково пространство с беседки и кафене, които предлагат топли напитки и наргиле. Хълмът предлага спиращи дъха панорами на града и морето, пристанището и планините със снежни шапки.
Вечеря. Нощувка.

Трабзон - Амасия.

Закуска. Отпътуване за Амасия.
Още от древността Амасия се гуши в планините над Черно море, отделени от останалата част на Анадола с тясна, красива долина по поречието на река Йешилърмак.
През античността Амасия е град, укрепен високо в скалите над реката. Заможната провинция е люлка на редица князе, царе, художници, учени, поети и мислители от царете на Понт, през Страбон до поколенията владетели на Османската империя.
Традиционните отомански къщи, както и други исторически сгради по поречието на Йешилърмак, са реставрирани и днес се ползват като кафенета, ресторанти, хотели. Над минаретата и медресетата се извисяват останките от понтийските гробници, издълбани в многоетажната отвесна скала и грижливо пазени от цитаделата.
Амасия е разположен от двете страни на реката и всеки бряг носи своята история. Останалите от миналото османски къщи и други сгради са накацали на северния бряг на Йешилърмак. А южният бряг се опитва да пресъздаде белезите на новата, модерна Турция и нейния облик след годините на великите империи.
Обзорна обиколка на града.
Вечеря. Нощувка.

Амасия - Хатуша - Анкара

Закуска. Отпътуване за Хатуша.
Хатуша е столицата на древната Хетска империя, съществувала в края на Бронзовата епоха. Намира се близо до днешното селище Боязкале , по бреговете на река, Къзълърмак в централната част на Мала Азия.
Хатуша е включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1986 г.
Жители в тази древна древна държава били съвременници за древните египтяни и не им отстъпвали по нито един параграф. В битката при Кадеш хетейците воювали срещу могъщата египетска империя, като почти убиват фараона Рамзес Велики и го принуждават да се оттегли обратно в Египет. Години по-късно египтяните и хетите подписали мирен договор, който се смята за най-стария подобен документ в света, а самият Рамзес се оженил за хетска принцеса, за да бъде допълнително официализирана сделката.
Хетите са играели основна роля в древната история, много по-голяма, отколкото им е отсъдена в съвременните исторически книги. Хетите са създали някои най-леките и бързи колесници в света, и въпреки че принадлежат към бронзовата епоха, вече съумявали да създават и използват железни инструменти.
Отпътуване за столицата на Турция и вторият по големина град на територията на ориенталската перла. Градът е основан през 7 век пр. н. е. Старата част на града има типичен средновековен вид. През 14 век попада под властта на османските турци.Запазена е старинна крепост от римската епоха.
Посещение на Мавзолеят на Ататюрк и кулата "Атакуле".
Вечеря. Нощувка.

Закуска. Отпътуване за София.
Кратка спирка в град Одрин.

Цена 1990,00 лв

Цената включва

 • * Транспорт
 • * 12 нощувки със закуски и вечери
 • * Пътни и магистрални такси
 • * Лицензиран турски екскурзовод на български език придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти
 • * Лицензиран грузински екскурзовод на руски език придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти
 • * Медицинска застраховка

Цената не включва

 • * Обяди
 • * Напитки по време на храненията
 • * Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65г. до 70г. - 10лв, над 70г. - 20лв.

Условия за плащане и анулации

Отстъпки и срокове за ранни записвания

3% отстъпка от пакетната цена – за платен 15% депозит до 15.01.2022
5% отстъпка от пакетната цена – за платен 50% депозит до 15.01.2022
10% отстъпка от пакетната цена – за платен 100% депозит до 15.01.2022

Право на отказ и Анулации

100% възстановяване на платения депозит за ОТКАЗ или АНУЛАЦИЯ, независимо от причината, направени до 14.02.2022 включително.

Срокове за плащане

15.02.2022 – Изискуем депозит за потвърждаване на резервацията 45% от пакетната цена
15.03.2022 – Окончателно плащане на остатък от сумата по пакетна цена.

Удръжки за не спазени срокове за АНУЛАЦИИ

За ОТКАЗ от пътуване и АНУЛАЦИЯ на резервация след 14.02.2022 до 31.03.2022 се удържат, както следва:
* 5% от внесения депозит за АНУЛАЦИИ направени до 28.02.2022 включително
* 10% от внесения депозит за АНУЛАЦИИ направени до 15.03.2022 включително
* 50% от внесения депозит за АНУЛАЦИИ направени след 15.03.2022 до 30.03.2022 включително
*** 100% от внесения депозит за АНУЛАЦИИ направени след 31.03.2022

Covid

При АНУЛАЦИЯ поради Covid заболяване 14 дни преди пътуване
* 100% възстановяване на платената пакетна цена

Права на Туроператора

Туроператора си запазва правото да променя предварително упоменатите дати, съобразно международната обстановка и въведените съобразно ситуацията рестрикции за пътувания и влизане в съответните държави по програмата.

Можете да изпратите запитването си чрез формуляра по-долу.

Екскурзия до Грузия
10% Отстъпка
От лв.1,990.00 лв.1,791.00
/ Възрастен

Trip Facts

 • Комфортен лицензиран автобус
 • 40-50
 • Екскурзоводско обслужване
 • Автобусна екскурзия
 • Закуски и вечери включени в цената.

Лято 2023

Ранни записвания за Лято 2023.
Ваканционни имоти в близост до морския бряг.

Абонирайте се за нашия бюлетин

БългарскиEnglish
error: Content is protected !!